Aerohive heeft het Bonjour gateway geïntroduceerd in zijn Cooperative Control architectuur om Apple’s “Zero-Configuration Networking” te ondersteunen. Dit hebben ze speciaal gedaan voor de producten in de ondernemingen en onderwijsinstellingen. De netwerken van Aerohive zijn hierdoor gereed voor Bring Your Own Device (BYOD) met Apple-apparaten. Aerohive heeft een Bonjour Gateway gebouwd om Apple diensten te beheren en te controleren voor de Apple diensten (zoals AirPrintTM, AirPlay ®, het delen van bestanden, samenwerking toepassingen, enz.) voor een heel bedrijfsnetwerk. Deze gepatenteerde functionaliteit is een standaard onderdeel van Aerohive HiveOS netwerkbesturingssysteem en zelfs niet-Aerohive netwerken kunnen hun Bonjour diensten beheren door het aanbrengen van een enkele Aerohive apparaat, via een trunk-poort, op het netwerk – de gateway functionaliteit werkt out-of-band.

Bonjour Gateway werkt net als Apple Centric netwerken!

Een Bonjour Gateway kan worden ingezet voor de vele diensten die op grote schaal worden gebruikt op Apple-centric netwerken. Door het monitoren van Bonjour advertenties kunnen klanten de locatie (het IP-adres en poort) van elke dienst leren om vervolgens verbinding te maken net als met andere services. Bonjour transformeert het handmatige proces van het configureren van IP-adressen en poortnummers in een “plug-and-play” ervaring waar gebruikers verwijzen naar diensten en type in een voor mensen leesbare naam. Twee opmerkelijke voorbeelden zijn AirPrint en AirPlay, die zelf adverteren via Bonjour om klanten in staat te stellen respectievelijk uit te printen en schermen te delen. AirPlay is vooral waardevol in vele contexten voor remote display van iOS-apparaten en zal beschikbaar zijn voor weergave van OSX met Mountain Lion.

Meer informatie over Bonjour Gateway

Het managen van Apple diensten over een bedrijfsnetwerk is nu buitengewoon simpel. Met Bonjour Gateway heeft Aerohive weer eens laten zien dat cloud-enbled netwerken de toekomst hebben en klaar is voor de iEverything BYOD explosie! Maak nu direct een afspraak voor meer informatie over de mogelijkheden van een Bonjour Gateway! Bel: 0577 460 008